Saturday, 27 October 2012

Sayang Sayang Sayang (':

Ye, sayang (': Kita dah about 6 months. Happy kan? Okayy, memang kita pernah ada conflict, macam-2 kan? Hihi :3 Memang, memang awak selalu marah kitewwwww! Sedih tau! )': Tapiii, semua yang awak marah tu, kite anggap as nasihat. Kankan? Untuk kebaikan kiteww jugak. Hewwwww :'3 Awak, bukan awak sorang je yang akan tinggalkan dunia yang fana ini. Kite pun (': Kite harap, kite akan mati bergelar seorang isteri solehah di sisi awak (': Kite sentiasa maafkan awak, sayang <3 Okayokay, Semua halal. Hihi, okay. Byebye :'3

Thursday, 25 October 2012

Happy Raya Adha :)

Heyyo, miyyo (: Hihi :3 Assalamualaikum w.b.t.

Yeahh, Syeera disini :* Ahh, actually just nak ucapkan HAPPY EID ADHA :D Hmm, exam baru je lepas. Another one week to go , 'SCHOOL' -,- Excited tak? Muehehe :3 Actually ada ceritaaaaa :D


One day, ahh.. Let's call this girl, MIA (: Mia, hmm. Nice name right? Okay-2, back to the story. Mia ni dahh, like 6 months together dengan boyf dia. Then, one day, Mia rasa taksedap hati. Macam ada something tak kena. Die rasa..... Ahh, kurang perhatian or like, kurang kasih sayang dari boyf die yang bernama IMIE :3 Okay, then Mia pun telefon Imie. Dia luahkan ape yang die rasa. She told him everything. Like-yeah- E-V-E-R-Y-T-H-I-N-G -,- Yang die rasa, Imie macam ignoring dia, macam less attention kat die. Imie tried to convience Mia. Die bagaikan menanam tebu di  tepi bibir -,- HAHA, Uhh.

And 3 weeks berlalu. Mia ingat nak jumpe dengan Imie. Sebab, seriously, she felt something wrong about Imie. Then, diorang pun berjumpa. Cerita cerita cerita, Imie has something serious to talk. Mia dengan rela hati ingin mendengar. talking talking talking, Imie bagitahu Mia yang He HAS SOMEONE ELSE. Like, what- the- ? Soooo, Mia ni kira kene mainlahhkan? Okayy, tell me. Siapa suke kalau orang yang die sayang, menduakan die? Hmm, kesian Mia kan?  Mia nak nangis. Yelahh, siapa tak nangis kalau tahu yang die dipermainkan. Tapi, die tahan. Sebab, bagi die, FATHER lagi penting. Tahukahh anda, menangis kerana seorang lelaki yang bukan muhrim adalah berdosa? So, she tried. Okay, diorang pun macam biase ahh. Mia act like nothing happenned. But, in her heart? Ape jadi? Broke into thousand pieces )':

Mia balik rumah and she got one text message. From IMIE.

" Mia, Imie mintak maaf. I didn't mean to play you. Mula-2, Imie dengan dia kawan baik je. Then, kitorang lost contact. Haritu, Mia tak text Imie langsung. One text pun takde. Tibe-2, she texted me. Setelahh lama tak dapat text dari die. And kitorang pun texting, untill one day I felt something. Like, FALLING. In love with her. Sorry, Mia. But I'm trying to get over her. Sebab, Imie sayang Mia je. Imie taknak orang lain. Maafkan Imie )': Imie akan cube setia dengan Mia. I want you to be my wife. My one and only. Okayy? Akan Imie nikahi Mia one day. You just wait, sayang :'* "

* Kita tidak akan tahu hati seorang wanita until she tell you herself. Mereka TABAH, SABAR menghadapi dugaan. So, jagalahh hati wanita (':

Thursday, 28 June 2012

Hell-O World --'

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh! HAHAXD K hai , semuaaaa! Kita still ade kat sch nii. Sesta. Yep!Harini balik. Weehooo >< Kauorang taktahu apa aku buat kat rumah so keep the hell mouth shut. Ni nak story ni. 27th June 2012 <----- 2 months <3 HAHA. K agak sedihlahh jugak bila aku tunggu die balas surat aku tapi die tak balas. Hmm :/  TakpeII aku faham. Cewahhhhh. Ayat je lebihh. Btw, for about 2 months ni jugak lahh die dah bersabar dengan perangai aku yang macam ciba* ni okay? So, aku tabik dielahh, babe!  Aku tak pernah couple agak lama ahh, sebab orang lain taktahan dengan perangai aku ni. Aku tahu, perangai aku memang terok do! Takdapat disangkal lagilahh kan? Tapi, he's different. Die faham aku. No one can do that except for him. Terima kasih, terima kasih, terima kasih sebab faham aku, bro! Aku harap aku boleh buat macam tu jugak. I'm trying to get to know him deeply. Still, TRYING. Aku sayangggggggggggggggggggggggggggg dia sangatII. That's why macam susah sikit ahh nak lepaskan die :P Tapi, andainya satu hari nanti aku terpaksa melepaskan die, ape yang aku boleh buat? Ofc, lepaskan je die. Sebab aku tahu, kalau allah dah tentukan yang die jodoh aku, Allah akan pulangkan balik die dekat aku. And, I DO HOPE SO :') Jodoh dan ajal semuanya di tangan tuhan. Tapi, kalau kita berusaha, berdoa , meminta kepada- NYA, Insya-Allah, akan dimakbulkan (:  Betul tak, betul tak? Aku harap jugak yang relationship aku ni akan kekal sampai satu hari nanti aku dengan die akan SAH BERGELAR SUAMI ISTERI. Dan, dari saat itu, aku berjanji kepada Allah yang aku akan jaga die sehabis upaya aku. Itu janji aku ^^V Okay, until here then. Kbaii, readers. ILY, Biy (:

Tuesday, 29 May 2012

Busybody =='

Kenapelahh busybody perlu wujud ? Haihh==' susah betul kalau orang macam ni. Syeera cakap macam ni sebab ade sorang busybody ni (kite panggel die Baby jelahh) try nak pisahkan sepasang kekasih ni. Ceewaaahhhh! Haha. Terperanjat jugaklahh bile dapat tahu kenn? Sebab Baby ni cabar lelaki tu break dengan perempuan tu. Ya Allah! Sape taksayang makwee? Cerr korang fikir sikit.Aduhhh, Baby-2 -,- Then , apa lagi lelaki tu cakap. Ini berdasarkan ape yang Syeera dengarlahh. Lelaki tu tak terime cabaran Baby niii. Lelaki tu kate die sayang perempuan tu. Awww, sweet kenn? Then, Baby tu cakap lelaki tu pengecutlahh, penakutlahh, dan macam-2 lagi yang sewaktu dengannya. Haishh-,- Bile selidik balik, rupe-2nyee , Baby tu kawan perempuan tu sendiri. Ape jenis kawanlahh macam tu. Itulahh namenyee kawan makan kawan. Btw, untung betul perempuan tu sebab dapat lelaki yang betul-2 menyayangi dia <3

Syeera Razak's corp@

Thursday, 10 May 2012

Youuuuuuuuuu :>

Hai , korang !!!! Lalala :> Lame kan kite tak edit blog ? Hmm , kite sch jee . takde mase nak update :( Jealous je tengok orang punye blog cantik2 . Btw , kite nak story pasal seseorang ni . Bile kite dah rasa sayang kat seseorang , memang susah nak hilangkan perasaan tu kenn ? Macam tulahh yang kite rasa sekarang . Kite sayang die , and kite harap sangat yang die pun sayang kite jugak . Lebih kurang hari2 jugaklahh kite balik sekolahh dengan die . And harituh , kitorang balik sesame . Die pegangkan buku kite yang banyakkkkkkkk gile tu . Tibe2 , ade pulak member sekor ni nyanyi lagu Fall For You - Secondhand Serenade .  Takpe ahh , sorang jee . Tapi lelamee , satu gang tu nyanyi lagu tu . Yang kitorang ni , dah segan silu gituuh = = '  Aww , memang memalukan , tapi sweet jugak tau (: Hihi , never forget that moment :P Ehh , btw , nak habis mase dahh . Nanti kite update lagi yeahh , followers . Kbaii (:

ILoveYouuuu :*

Saturday, 11 February 2012

Awesome :O









They are just Ohhsemm right :O

Wednesday, 1 February 2012

School -'-

Ohoyy , kite disini . Haa , kite kat Sch . Macam budus je . Cikgu kasi buat mende lain tapi not Fesbuk . Baiklah , cikgu . Saya ikoot jehh = = ' Eh , nak story pasal semalam . Kita and dormmates celebrate birthday kawan . Haa , kitorang simbah die dengan air sabun . Hihihik >< Sumpah best . Yang die pulak menggigil gigil Sejuk . Haaha , comel . Tapi sekejap je celebrate , sebab kitorang kene marah dengan S E N I O R . Hmm , nak buat cemganoo ? Redha jehh . Lagipun , kakak kene hormat kenn ? Tapi kitorang rancang nak celebrate lagi sekali dekat JJ Ipoh . Ramai2 . Hope best lah cemgituu . Hihihk , Birthday Girl balik rumah kita . Lagi best (!)  Lagipun Insya- ALLAH my mom kasi kenn ? Takkan lah takmkasi pulok . Kite dah bawak die balik rumah nanti , ibu kate takbolehh . Memang takkan terjadi (: Haha , okaylahh . Kita nak stop ni . Insya- ALLAH kalau panjang umur , kite jumpe lagi yee ? Daa =..=